Search
Share

Vodič za poslovno i blagdansko darivanje

Vodič za poslovno i blagdansko darivanje

 

Poslovna darivanja sasvim su uobičajena praksa, kako u Hrvatskoj, tako u svijetu. Naravno, i prilika za darivanje je puno: upoznavanje s potencijalnim suradnikom ili partnerom, godišnjica suradnje, zaključivanje kakvog velikog projekta te razni blagdani, među kojima svakako ne biste trebali izostaviti darivanje za Uskrs i darivanje za Božić. Naravno, treba pritom paziti na kulturološke razlike i običaje, osobito poslujete li uglavnom sa strancima.

Da bismo vam olakšali famu oko darivanja, pripremili smo za vas iscrpan vodič o pravilima darivanja, odabiru poslovnih poklona, s naglaskom na domaće autohtone proizvode.
Jer upravo su handmade proizvodi, odnosno ručno rađeni proizvodi, sve popularniji i među poslovnim poklonima. Objašnjenje koje stoji iza toga jednostavno je. Kreativni i unikatni pokloni pokazuju vašem poslovnom partneru ili suradniku koliko ga zapravo poznajete, a odaju i informacije o tome tko ste vi i koje vrijednosti cijenite u životu. Odabir poslovnih poklona je, dakle, važno shvatiti ozbiljno. No ne brinite jer u nastavku vodiča koji smo za vas pripremili, objasnit ćemo sve u tančine.

Pravila poslovnog i blagdanskog darivanja

Kupnja dara i sama prezentacija dara važni su koraci koji mogu pomoći ili odmoći budućim poslovnim odnosima. Mnogi stručnjaci, poput komunikologa, psihologa i marketinških stručnjaka, objasnit će vam da kroz darivanje svojim poslovnim partnerima šaljete poruku o sebi, svojim zaposlenicima, ali prije svega i o poduzeću koje predstavljate, načinu na koji poslujete i kulturi komuniciranja. Također, poslovnim poklonom šaljete i poruku o tome, što mislite o svom poslovnom partneru i što vam znači suradnja.,

 

 

 

Shodno svemu nabrojenome, sigurni smo da ćete dobro razmisliti o tome što pokloniti. Iako su promotivni materijali (rokovnici, šalice, kišobrani i slično) najčešći pokloni koje poduzeće daje drugom poduzeću, sve češće poklanjaju se domaće delikatese, piće i hrana. I ovo nas zapravo ne iznenađuje, uzmemo li u obzir da svi volimo dobro pojesti i popiti. No upravo takvo razmišljanje moglo bi vas „koštati“ gubitka poslovnog suradnika.

Primjerice, nikako ne savjetujemo kupovinu alkohola kao poslovnog poklona osobama koje paze na zdrav način života ili, recimo, sušenih kobasica osobi koja je vegetarijanka. Kako ne biste totalno promašili s odabirom poklona, pametno je u kartice kupaca upisivati zapažanja i saznanja koja ste dobili na sastancima te poklon uskladiti s osobnošću poslovnog partnera ili suradnika. No pazite! Cijena poklona, bilo poslovnog ili blagdanskog, trebala bi se kretati od 100 do 500 kuna, nikako više.

 

 

 

Za poslovne poklone birajte domaće i autohtone proizvode

Već smo spomenuli da su hrana i piće čest odabir, a ako se odlučite za takvu vrstu poslovnog ili blagdanskog poklona, nećete pogriješiti. Likeri i vina, razni domaći čajevi, zanimljivi začini, kao i medne mješavine, dobar su odabir za poslovne i blagdanske poklone.

Znate i sami da su kulturološke i prehrambene razlike već među pojedinim hrvatskim pokrajinama velike, a one se još više ističu prilikom suradnje sa strancima. Zato upravo autohtoni i handmade proizvodi odlično odgovaraju poslovnom darivanju, jer tako se vaši poslovni partneri upoznaju s vašom kulturom i običajima.

No čak i kada ste odabrali savršeni blagdanski poklon za svoje poslovne partnere, tu priča ne staje. Važno je razmisliti i o načinu pakiranja, koji bi trebao pratiti vrstu proizvoda, odnosno biti kreativan ili tradicionalan.

U posljednje vrijeme izbjegavaju se plastična pakiranja i omoti. Iz tog razloga, kada poklanjate kakav tradicionalni autohtoni proizvod, razmislite kako biste ga mogli zapakirati, a da pokažete i svoju ekološku osviještenost. S obzirom na cijenu koju ste odredili za vaš poslovni poklon, odabrat ćete i količinu namirnica/predmeta, koje zatim možete zapakirati u prigodnu drvenu poklon kutiju ili poklon košaru, s ispisanom karticom i vašom osobnom porukom te neizostavnim logom i sloganom. Zanima li vas zamatanje poslovnih poklona, provjerite na koje načine pakiramo poslovne poklone u pčelarstvu Veber.

gift bag

Još vam nedostaje ideja za darivanje?

Već ste odavno svjesni da su poslovni pokloni nužnost, osobito za vrijeme blagdana poput Božića i Uskrsa, no nikako da se odlučite koji poklon je – onaj pravi? Osim hrane, koju smo spomenuli već u više navrata, zanimljiv planer, kvalitetna penkala ili nalivpero, monografija grada, a za mlađu osobu možda i karte za kakav zanimljivi sportski događaj, dobar su izbor za poslovne poklone.

No još vas jednom podsjećamo da prilikom izbora poslovnih poklona uvijek trebate imati u vidu kulturu iz koje dolazi osoba koju poklanjate. Primjerice, Kinezi i Japanci obožavaju autohtone hrvatske proizvode poput visoko kvalitetnog meda ili maslinova ulja, no Kineze nikako nemojte darivati kišobranom, budući da ga Kinezi povezuju sa smrću. S druge strane, Japancima ne biste smjeli poklanjati bilo što u količini od četiri ili devet komada, jer ti brojevi prema njihovom vjerovanju donose nesreću.

Imamo primjere i za druge kulture s kojima Hrvati često posluju! Visokokvalitetni prehrambeni proizvodi poput domaćih likera, travarica i meda odlično će proći kod Talijana, ali im zato ne biste smjeli pokloniti maslinovo ulje ili vino. Suprotno Talijanima, Nijemci vole hrvatska skupa vina, naravno i hrvatske gurmanske specijalitete, ali za poslovni poklon ne vole dobiti parfem jer to njima znači da previše zadirete u njihovu intimu.

 

Zato, vratimo se mi autohtonim prehrambenim proizvodima koji, kao što ste upravo mogli primijetiti, prolaze kod svih.

Za razne poslovne subjekte (poduzeća, obrte, suvenirnice, škole, općine, javne ustanove, turističke zajednice i druge) rado ćemo dati prijedlog poslovnih poklona, a zatim vam i ponuditi mogućnost brendiranja proizvoda s vašim logom, sloganom ili porukom.

Primjeri poslovnih poklona s web trgovine pčelarstva Veber

Već smo u više navrata spomenuli kako nudimo široku lepezu proizvoda za poklone raznim poslovnim subjektima, od pojedinačnih proizvoda pogodnih za jednostavno i praktično darivanje do gotovih poklon košara i paketa-aranžiranih i dekoriranih prema prigodi.

Nekoliko takvih zanimljivih proizvoda izdvajamo u nastavku.

Poklon košara XL
Poklon košara XL veliki je poklon paket za razne prilike, ne samo poslovne, već i privatne. Jedan je od naših najprodavanijih poklona. Izaberite medenu poklon košaricu XL kao Vaš savršen poklon “imuniteta”!  Svi proizvodi pakirani su u lijepu kartonsku košaru- kutiju koja je dodatno ukrašena mašnom od jute.

poklon-kosara-xl

Naravno, po vašoj želji ovu kutiju možemo ukrasiti dodatno vašim logom ili personaliziranom porukom koju ćemo rado ispisati ručno.

Poklon paket Exclusive 1
Poklon paket Exclusive 1 elegantno je poklon rješenje također za razne poslovne prilike i blagdanska darivanja. Poklon paket se sastoji od: domaćeg likera višnjevca 0,1 l, matičnog soka aronije 0,2 l, 3×43 g domaćeg meda bagrema, lipe i cvjetnog meda. Proizvodi su pakirani u luksuznu poklon kutiju crne boje s bijelom mašnom te, naravno, logotipom i personaliziranom porukom po vašem izboru.

Poklon paket Slavonija
Za one poslovne partnere istančanog nepca, kojima zaista želite pokazati da vam je stalo, tu je naš posebni Poklon paket Slavonija. U ekskluzivnoj drvenoj kutiji pakirani su vrhunski slavonski domaći proizvodi: domaći kulen, domaća slanina, med i balzam za usne.

poslovni darovi, poklon paketi, bozicni pokloni,

Pakiranje poslovnih darova i dostavu prepustite nama!
Vjerujemo da vas je odabir poklona s web trgovine pčelarstva Veber dovoljno zainteresirao, no prije negoli odaberete svoje favorite, spomenut ćemo nekoliko razloga zašto biste u biranju poslovnih poklona odabrali baš nas.

Zašto odabrati Pčelarstvo Veber za vašeg dobavljača poslovnih poklona?

  • Imamo ogromno iskustvo i preko 10.000 zadovoljnih kupaca
  • Nudimo velik izbor poklona za svaku priliku
  • Radimo samo sa našim 100% domaćim proizvodima hrvatskog podrijetla
  • Nudimo vam rješenje na jednom mjestu, od ideje do gotovog rješenja
  • Naš profesionalni i stručni tim je na raspolaganju za vas

S obzirom na to da znamo koliko su poslovni darovi važni, veliku pažnju pridajemo pakiranju poslovnih i aranžiranju poslovnih poklona. Odlučite li poslovne poklone naručiti kod nas, mi ćemo ih rado zapakirati u prigodnu drvenu kutiju, košaru ili stalak, s obzirom na količinu i veličinu izabranih proizvoda. Također, svaki ćemo poklon na vaš zahtjev personalizirati rukom ispisanom karticom s vašom osobnom porukom te vrpcom ili mašnom u boji koja je u skladu s dizajnom i izgledom paketa. Naravno, nećemo niti zaboraviti na vaš logo, kako bi klijenti dobiveni poklon automatski mogli povezati s vama i vašim poduzećem. A zatim ćemo sve poslati poštom na adrese vaših klijenata te vam tako uštedjeti brigu i vrijeme koje biste utrošili da ste sve radili sami.

Zato, želite li se istaknuti pred konkurencijom i osnažiti vaš brend pomoću personaliziranih poklona, toplo vas pozivamo da to učinite kod nas.

Nazovite nas na +385 91 410 4422 ili nam pošaljite e-mail na [email protected] ili posjetite naše stranice www.pcelarstvo-veber.hr

ili prelistajte naš katalog ovdje

Share

Preko 20 000

kupaca u Hrvatskoj i inozemstvu probalo je naše proizvode.

Više od 98%

kupaca je zadovoljno ili iznimno zadovoljno našim proizvodima.

Više od 65%

kupaca se vratilo u ponovljenu kupnju.

Preko 50%

su nam stalni kupci koji redovito koriste naše proizvode.

Ivana Drnas , Solin

Poštovani,
Izuzetno smo zadovoljni kvalitetom meda, brzinom dostave, te poseban naglasak stavljamo na pomno pakovanje Vaših proizvoda. Kako i prijašnje kupnje, tako i ovo s posebnom pažnjom pakirano i složeno.
Hvala Vam na poslanome i poklonu pažnje koji uvijek pošaljete.
Divno je da još postoje takvi ljudi koji cijene sebe i svoj vrijedni rad, a i kupca.
S poštovanjem iz sunčanog Solina,
Ivana&Mateo

Melita Zvekić Miler, Kastav

Poklon paket je isporučen i zadovoljstvo je baš veliko!!
Kao naručitelj poklona, zahvalna sam na svakom detalju kojem ste se posvetili i učinili iznenađenje uspješnim, toplim i divnim!!
Zahvaljujem..

Tatjana Tepeš, Optimarisk doo-Varaždin

"Paketi su odlični i više nego odlični. Zaista smo oduševljeni. Paketi su kvalitetni, profinjeni, baš onako poslovni. Najljepše vam zahvaljujem na suradnji, na brzini i korektnosti."

Maja Štorga, Novi Marof

Koristila sam imunomed raznih medara ali ovaj me oduševio. Počnimo od ljudi koji ga rade i koji su iznimno ljubazni i susretljivi, med koji je fantastičnog i punog okusa te znak pažnje koji dobijete prilikom narudžbe. O brzini dostave da ne pričamo, danas naručim, a za dan – dva konzumiram. 5+

Jelena Bojanović, Đakovo

Sve pohvale za sirup od borovih iglica. Sin ima alergijski laringitis što znači čim zahladi mi smo svaki dan na inhalatoru, Otkad koristimo sirup inhalator nam je spremljen što se još nikad nije dogodilo,..sve pohvale i preporuke.
091 410 4422 Savjetovalište
Showroom -Sjeverna vezna cesta 46-Skladište Tisak, Sl.Brod
Brza i povoljna dostava u cijeloj Hrvatskoj i EU
Iskoristite mogućnost plačanja do 6 rata karticama(Maestro, VISA, VISA Premium PBZ Card)
Sigurna online kupovina (koristimo SSL zaštitu)
Mnoštvo priznanja i jamstvo kvalitete proizvoda
Pitajte nas
Tečaj: 1€ = 7.53450 kn