Search

5 dobrih razloga zašto uvijek zapaliti svijeću od pčelinjeg voska

Pčelinji vosak dar je prirode koji su koristili još stari Egipćani.

Taj dar prirode koristili su za njegu kože, ali i za balzamiranje svojih mrtvih u procesu mumifikacije.

Koristili su ga i za proizvodnju parfema, svećenici u izradi vudu lutkica (da, Egipćani su svoje neprijatelje također bockali na daljinu), ali i su od njih izrađivali i svijeće od pčelinjeg voska.

Tehnologija izrada tih svijeća nije se puno promijenila unatrag tri tisuće godina. I dan danas su svijeće od pčelinjeg voska sto posto prirodni proizvod.

No one danas, kada imamo svu silu tehnologije ne služe osvjetljenju mračnog hodnika.

Svijeće od pčelinjeg voska danas ljudima doprinose na sasvim drugačiji način.

1. Svijeće od pčelinjeg voska čiste zrak

Jarki plamen svijeće pčelinjeg voska emitira svjetlost jednakog spektra kao i Sunce. Kako svijeća gori ispuštaju se negativni ioni koji čiste zrak.

Kako to točno funkcionira?

Negativni ioni privlače pozitivno nabijene ione, a to su sve one neželjene čestice prašine, plijesni i neugodnih mirisa.

Spajanjem negativnih i pozitivnih iona, ioni padaju na tlo što pročišćava zrak koji udišemo.

Znate tijekom kojeg se prirodnog procesa događa ista stvar? Prilikom pljuskova. Sigurno znate onaj divan miris svježine nakon jakog ljetnog pljuska…on nastaje upravo zbog pljuska koji je nabijen negativnim ionima.

2. Svijeće od pčelinjeg voska idealne su za osobe koje pate od alergija

Svijeće od pčelinjeg voska doista mogu pomoći alergičarima. Kako? Čestice koje smetaju alergičarima često dolaze i u domove pa se tako i iza zatvorenih vrata nastavlja kihanje kao i šmrcanje te vodene oči.

Čestice koje uzrokuju alergije su pozitivni ioni, a kao što smo rekli svijeće od pčelinjeg voska otpuštaju negativne ione pa na pod spuštaju i opasne alergene.

3. Svijeće od pčelinjeg voska divno mirišu

Pčelinjem vosku nisu potrebne nikakve dodatne arome ili eterična ulja da bi lijepo mirisao. Pčelinji vosak ima svoju prirodnu aromu meda i cvjetnog nektara. Ta aroma ispunjava dom laganim mirisom.
Znate kako svaki dom ima neki karakterističan miris? Uz svijeće od pčelinjeg voska dom može doista mirisati poput livade.

4. Svijeće od pčelinjeg voska ne zagađuju okoliš

Pri proizvodnji običnih svijeća koriste se umjetne boje, ali i industrijski jaki izbjeljivači kako bi se postigla bijela boja, a nusprodukti te proizvodnje su toksični dioksini.

Svijeće od prirodnog voska

Kako bi se bijeli vosak učvrstio u smjesu se dodaje kancerogena tvar akrolein. Kada se pale svijeće prilikom sagorijevanja se u zrak ispuštaju te iste kancerogene tvari.

Svijeće od pčelinjeg voska napravljene su u potpunosti od prirodnog materijala (pčelinjeg voska) i sagorijevaju vrlo čisto, bez imalo dima. Pčelinji vosak je obnovljivi materijal bez aditiva i dodataka i ima netoksična svojstva. A jednom kada svijeća izgori možete je i kompostirati. Svijeće od pčelinjeg voska ne zagađaju okoliš niti kada gore niti kada ih bacite.

5. Svijeće od pčelinjeg voska dugo traju

Začudit ćete se koliko jedna malena svijeća od pčelinjeg voska može dugo gorjeti, pogotovo ako je usporedite s parafinskim svijećama.

Svijeće od pčelinjeg voska traju dulje, a gore svjetlije i jače od parafinskih. Kada gore nema ni čađe ni dima, one gore svjetlije, više i čišće od bilo koje druge vrste svijeća što ih čini puno vrednijima.

Kakve su naše svijeće od pčelinjeg voska?

Svijeće pčelinjeg voska Pčelarstva Veber prave se do pčelinjeg voska koje proizvode naše pčele.

Kada gore osjeća se miris polja livadskog cvijeća, bagremove i kestenove šume na kojima smo ih puštali na ispašu.

U taj se pčelinji vosak, dar pčela, ništa ne dodaje… tek fitilj za svijeću nakon čega oblikujemo vosak u simpatične oblike.

U web shopu Pčelarstva Veber možete naručiti svijeće od pčelinjeg voska u obliku borića, košnice, suze, školjke, poštanskog sandučića, košnice ili poklona. Svaka naša svijeća je ručni rad i nakon što se ukloni iz kalupa prolazi kontrolu kvalitete kako bi se osiguralo da se svaka svijeća izlije ispravno – ne želimo mjehuriće zraka, labave fitilje,kozmičke crte i druge nesavršenosti.

Ako se takav proizvod i pojavi pri završnoj inspekciji kvalitete se odstranjuje i ide ponovo na topljenje. Zako osiguravamo da naši kupci dobiju ispravne i vrhunske proizvode – ručno rađene i visokokvalitetne.

Naručite i ispunite svoj dom mirisom livade.

Share

Preko 10 000

kupaca u Hrvatskoj i inozemstvu probalo je naše proizvode.

Više od 95%

kupaca je zadovoljno ili iznimno zadovoljno našim proizvodima.

Više od 60%

kupaca se vratilo u ponovljenu kupnju.

Preko 45%

su nam stalni kupci koji redovito koriste naše proizvode.

Amneris Cokljat Cavtat

"Postovani, jako sam zadovoljna i drugi put kad mi bude potrebno sigurno ćuopet naručiti. Jako ste uredni, brzi i kvalitetni. Veliko zadovoljstvo. Želim vam uspjesno poslovanje, puno zarade i sretne nadolazece blagdane. Kvaliteta se mora pohvaliti"
Hvala vam

Dubravka Novak, Zagreb

"Već duže vrijeme u obitelji koristimo proizvode Pčelarstva Veber-Medel. Imam sedmero unučadi i  čajeve redovito zaslađujemo Cimetnim medom s propolisom. Suprug boluje od karcinoma debelog crijeva i redovito konzumira imunomed čime podiže imunitet organizma i Med s aronijom za čišćenje organizma.  No proizvod broj 1 je sigurno Revital komplex-matična mliječ u kombinaciji sa propolis kapima. Prirodno i zdravo i nama nezamjenjivo."

Gordana Jelenić, Pula

„Ja sam jako zadovoljna sa  proizvodima Pčelarstva Veber, a sve sam ih kupovala i isprobala. Revital komplex s Matičnom mliječi je fantastičan. Svaka čast samo tako dalje pozitivno.“

Zdravka Gašparac, Zagreb

„Ako želite isprobati Imunomed  za podizanje imuniteta – preporučujem Pčelarstvo Veber-Medel jer je njihov proizvod najbolji  na tržištu.“

Sanja Katalinić, Opatija

Jako smo bili zadovoljni Imunomedom. Za preporučiti..“
091 410 4422
Kvarnerska 17, Sl.Brod
Brza i povoljna dostava u cijeloj Hrvatskoj i EU
Iskoristite mogućnost plačanja do 6 rata karticama
Sigurna online kupovina (koristimo SSL zaštitu)
Mnoštvo priznanja i jamstvo kvalitete proizvoda
Pitajte nas