Napomena: Slika proizvoda može odstupati od stvarnog izgleda pakiranja.

Product Description

Šumski med – Medljikovac

 

Naš šampionski šumski med medljikovac je jedan od najcijenjenih medova u RH. Poseban je po tome što je jedini med koji se ne dobiva od nektara cvjetova već od  medne rose u određenim vremenskim uvjetima. Snažno je antimikrobno i antiupalno sredstvo. Šumski med je med nastao od medne rose, a ne od nektara biljaka odnosn

o cvjetova pa iz toga razloga ne sadrži cvjetni prah-pelud.

Poznato je da je to jedna od najkvalitetnijih vrsta meda na

svijetu, te se zbog svog sastava i činjenice da sadrži i do 13 puta više mineralnih materija, u usporedbi sa medom nastalim od nektara cvjetova, preporučuje anemičnim osobama, trudnicama, djeci i sportašima.

Zbog visokog udjela željeza preporučuje se anemičnim oso

bama, te  za oporavak nakon teš

 

kih bolesti i operacija. Bogat je mineralnim solima i sadrži malo šećera, pa se često preporučuje dijabetičarima i sportašima. Ova vrsta meda preporučuje se posebno za liječenje upale pluća. Trudnice ga mogu uzimati tijekom cijele trudnoće.

Ovaj med je vrlo taman, osebujnog mirisa i okusa; zbog bogatstva prisutnih minerala, posebice željeza odličan je za krvnu sliku.

Ljekovita svojstva šumskog meda: kome se šumski med posebno preporučuje?

 

1. Šumski med je prirodni probiotik

Oligosaharidi prisutni u mednoj rosi ponašaju se kao probiotici koji potiču rast korisnih bakterija prisutnih u crijevima. Veoma je učinkovit ako se konzumira nakon uzimanja antibiotika za liječenje bakterijskih infekcija.

Poboljšanjem crijevne flore povećava i apetit.

2. Šumski med preporučuje se kod bolesti dišnih puteva

Šumski med svoja impresivna antibakterijska svojstva duguje visokoj razini pH, niskom sadržaju vlage i vodikovom peroksidu – snažnom sredstvu za dezinfekciju koje se prirodno pojavljuje kao rezultat reakcije između glukoze, šećera i enzima koje luče pčele.

Iz tog se razloga, šumski med preporučuje za grlobolju, za ublažavanje kašlja te za brži oporavak nakon teških bolesti i bolesti dišnih puteva. Posebice kod upale pluća.

3. Šumski med preporučuje se dijabetičarima

Med sam po sebi ima niski glikemijski indeks i poznat je kao zdravija zamjena za šećer. Budući da se šumski med ne dobiva iz slatkog cvjetnog nektara, on sadrži još manje šećera, pa se zato preporučuje dijabetičarima.

4. Šumski med jača krvožilni sustav i smanjuje rizik od razvoja tumora

Šumski med bogat je flavonoidima – fitokemikalijama sveprisutnim u prirodi, od kojih se mnoge pojavljuju u povrću, voću te pićima kao što su čaj, vino, kava i sokovi na bazi voća.

Flavonoidi djeluju kao jaki antioksidansi, a naše ih tijelo koristi u smanjivanju upalne reakcije, snižavanju visokog tlaka, ubrzavanju i jačanju krvotoka i suzbijanju slobodnih radikala koji mogu prouzročiti bolesti i uzrokovati starenje organizma.

Pobudili su znatan interes zbog istraživanja koja su pokazala da je konzumacija namirnica bogatih ovim fitonutrijentima povezana sa znantno nižim rizikom razvoja tumora usta, ždrijela, debelog crijeva, dojke, bubrega i jajnika.

5. Šumski med preporučuje se sportašima

Šumski med bogat je mineralnim solima koje sudjeluju u nizu tjelesnih funkcija. One održavaju rad živčanog sustava, reguliraju probavu i razinu tjelesne tekućine.

Budući da mineralne soli uravnotežuju hidrataciju organizma, šumski med se posebice preporučuje sportašima koji znojenjem gube veliku količinu vode i soli iz organizma. Nakon treninga dovoljno je u čaši vode rastopiti dvije čajne žlice meda.

Šumski med -blog

Izvor: Dr.Peter Kapšt-Apiterapija -Liječenje pčelinjim proizvodima

Share
5.00 out of 5 based on 4 customer ratings
4 recenzije korisnika

Šumski med -Medljikovac -400g

6,90  s PDV-om51,99 HRK

Pakiranje: 400 g
Kategorija:
400 g
Plaćanje na rate: Do 6 rata PBZ (Maestro , VISA, VISA Premium) Do 6 rate ZABA (Maestro, Visa debit, Visa Business, Mastercard, Vpay)
Dostava: 4,99 eura (besplatna za sve narudžbe preko 50,00 eura) 2-4 radnih dana

Nema na zalihi

Share
Šumski med -Medljikovac -400g

Zemlja podrijetla: Republika Hrvatska. Područje Slavonije- šumska područja Dilja i Papuka i Krndije
Vrijeme proizvodnje: srpanj/kolovoz

Šumski med -Medljikovac -400g

Karakteristike: Tamne boje i specifičnog mirisa i oporog okusa..Brzo se kristalizira

Šumski med -Medljikovac -400g

Način upotrebe: Koristi se zasebno, ali i uz tople napitke kao zdravi zaslađivač (čaj, kava, frape...), za pripremu slastica, kao namaz na kruh i u slanim jelima kao dodatak.

Šumski med -Medljikovac -400g

Način čuvanja: Čuvati na sobnoj temperaturi. Ako je med kristalizirao,staklenku uronite u posudu sa toplom vodom (max. temperature 40°C).

Šumski med -Medljikovac -400g

Proizvodi i puni: Pčelarstvo Veber, Kvarnerska 17, 35000, Slav.Brod, Hrvatska

Šumski med -Medljikovac -400g

Napomena: Kristalizacija je prirodno svojstvo meda i dokaz je da je med ispravan i prirodan.
Najbolje upotrijebiti do: Otisnuto na ambalaži
Neto količina - 400 g,