Napomena: Slika proizvoda može odstupati od stvarnog izgleda pakiranja.

Product Description

PERGA

Perga, koju se još naziva i pčelinji kruh, fermentirana je pelud koju su pčele preradile i obogatile svojim enzimima i drugim visokovrijednim tvarima.

Ovaj je pčelinji proizvod iznimno bogat vrijednim tvarima i sve se više spominje kao nešto što izuzetno doprinosi zdravlju.

Perga je prirodni pčelinji proizvod koji pčelari često nazivaju pčelinji kruh, no njen sastav nema veze s kruhom tj. ugljikohidratima.

Pčelinji kruh sadrži veliku količinu proteina pa bi bolji naziv za njega bio pčelinje meso. Uz proteine, perga sadrži oko 200 mikroorganizama obogaćenih aminokiselinama, biljnim hormonima, ugljikohidratima, mineralima i vitaminima, a to ju čini najdragocjenijim pčelinjim proizvodom.

Ovaj proizvod pčela sadrži preko 200 mikroorganizama obogaćenim šećerima, proteinima, enzimima, aminokiselinama, ugljikohidratima, prirodnim kvascima, vitaminima – od vitamina grupe B, do vitamina C, D, E, K i drugih. U 100 grama perge nalazi se 13 miligrama rutina, koji naročito jača stijenke krvnih žila pa je zato perga najbolji lijek za kardiovaskularne bolesnike i anemične osobe. Također, koristi se i za ubrzan rast organizma i učvršćivanje kostiju, u liječenju alkoholizma i psihičkih oboljenja.

Razlog zašto za pergu vjerojatno niste čuli je i taj što je pčele proizvode u malim količinama, a nama pčelarima prilično je teško doći do nje.

Naime, do nje se može doći isključivo skupljanjem iz košnice što je vrlo zahtjevno. Također, pergu se ne može stvoriti ili pčele “natjerati” da je više proizvode.

Ne postoji ni umjetna perga – njen okus ne može se kopirati, a takva perga nikako ne bi mogla obuhvatiti preko 100 različitih vrsta gljivica koje prirodnu pergu čine toliko hranjivom i ljekovitom. Upravo zato perga se smatra “zlatom” pčelinjih proizvoda.

Perga je izuzetan i visokovrijedan proizvod

Samo pčele mogu stvoriti pergu. Pčele na svojim nožicama skupljaju pelud s cvjetova, a kada ga unose u košnicu prerađuju tvarima koje izlučuju njihove žlijezde.

Pčelice ga tada smještaju u ćelije saća čije su preostale dvije trećine popunjene medom. Med u saćama konzervira pelud uz pomoć ugljikohidrata koji stvaraju mliječnu kiselinu i štite je od kvarenja.

Time perga postiže 10 puta veću hranjivu vrijednost od običnog peluda.

Nakon sazrijevanja u saću koje traje oko 15 dana, perga se se vadi posebnim vadilicama i odlaže u bočicama. Popunjene bočice zatim se čuvaju u zamrzivaču, sakrivene od sunčeve svjetlosti.

Iz jedne pčelinje košnice može se dobiti od 200 do 300 grama perge.

Za što se perga koristi?

Perga je izvor velikog broja vitamina, minerala i ostalih korisnih i neophodnih tvari za organizam pa se preporučuje za ublažavanje simptoma mnogih bolesti.

Dokazano je kako perga pomaže kod problema s:

  • visokim krvnim tlakom,
  • pri ublažavanju bolesti živčanog i žljezdanog sustava, kao i
  • kod anemije te raznih poremećaja funkcija crijeva i jetre.
  • prirodna tvar i najdjelotvorniji prirodni lijek za liječenje Heliko bakterije

Osim toga, koristi se i za liječenje:

  • upalnih procesa prostate i impotencije,
  • pomaže kod kolitisa,
  • zatvora, ali i
  • aktivira mišićne pigmente oka.

Ljudi je koriste i za:

  • poboljšanje rada srca,
  • kod pojave gastritisa,
  • čireva,
  • alergija i
  • prehlada

Veoma je dobra za djecu u fazama rasta i razvoja, ali i sportaše kod povećanih fizičkih napora jer smanjuje umor i jača imunološki sustav.

Neka istraživanja su pokazala kako omogućava i uspješno držanje raznih dijeta za mršavljenje bez opasnosti od negativnih posljedica na organizam.

Propolis i perga – ujedno su najdjelotvorniji prirodni lijekovi u borbi protiv helikobakterije.  Perga se žvače dok je svježa i to po 10 mg (1 g) dnevno. Konzumirajte je nakon obroka.

Kako konzumirati pergu?

Okus perge je gorko-sladak, a može se koristiti samostalno ili u kombinaciji s drugim pčelinjim proizvodima kao što su med, propolis ili matična mliječ.

Ona se topi u ustima pa u kombinaciji s medom može poslužiti kao zdrava zamjena za bilo koji slatkiš.

A kako bi organizam najbolje usvojio sve njene super sastojke preporučujemo konzumiranje minimalno pola sata prije obroka.

Preporučene dnevne doze su:

  • za odraslog čovjeka: 2 grama
  • za djecu od 2-4 godine: 0,5 grama
  • za djecu od 4-12 godina: 1 gram

Preporučene dnevne količine trebalo bi podijeliti u dvije doze, a u slučaju bolesti dnevni unos perge može se i udvostručiti.

Isto tako, preporučuje se da se voda ili bilo koja druga tekućina uzima tek sat vremena nakon konzumiranja perge kako se njeno djelovanje ne bi ublažilo.

Share

1 recenzija za Perga

    Show reviews in all languages (1)

  1. 5 od 5

    (Potvrđen vlasnik)

    Odličan proizvod! Jako smo zadovoljni, već prvim korištenjem! Uzimamo ga za dijete od 8 godina koje je odlično reagiralo na dozu.
    Hvala sto ste nam omogućili kupovinu Perge

Napiši recenziju

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ostvarite 10%popusta

Slažem se da se moji podaci pohrane, i povremeno koriste u svrhu slanja newslettera i drugih promo e-mailova. Razumijem da se na vlastiti zahtjev u svakom trenutku mogu ispisati s e-mail liste, zatražiti pristup svojim podacima, te ih po želji urediti ili trajno ukloniti iz vaše baze podataka (putem linka u svakom newsletteru kojeg dobijem od vas).*
Pretplatite se na naš newsletter i ostvarite popust
Share
5.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 recenzija korisnika)

Perga

70,00 kn665,00 kn

Pakiranje: 10 g, 20 g, 50 g, 100 g
Plaćanje na rate: Do 6 rata (odabirom opcije plaćanja putem WSPaya)
Dostava: 27,50 Kn (besplatna za narudžbe preko 399 kn)
Očisti
Share
Perga

Porijeklo: Republika Hrvatska

Perga

Način upotrebe: Proizvod otopiti u ustima. Preporučene dnevne doze su: za odraslog čovjeka: 2 grama, za djecu od 2-4 godine: 0,5 grama, za djecu od 4-12 godina: 1 gram.

Perga

Način čuvanja: Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu na temp. do 8 c. Nakon otvaranja možete ju držati i u hladnjaku.