Napomena: Slika proizvoda može odstupati od stvarnog izgleda pakiranja.

Product Description

Med kesten

Med od kestena jedan je od najkvalitetnijih medova uopće u svijetu. Naš kestenov med je višestruko nagrađivan na natjecanjima za ocijenjivanje kvalitete. Prikupljamo ga na našem imanju u na brdu povrh sela Kosna kod Dvora na Uni na Banovini gdje su največe kestenove šume u Europi. Na Banovini je čak 1700 hektara šuma pitomog kestena koji se od davnina iskorištavao kao sirovina za drvnu građu, nešto manje za ogrjev te za proizvodnju meda.

Kestenov med karakterističan je po tamnožutoj do crvenkastoj boji, jakom i oštrom mirisu te pomalo gorkom okusu. Pomaže kod smetnji probavnih organa (želudac, jetra, žuč, dvanaesterac). Preporuča se za izliječenje čira na želucu, žutice, bakterija u mokraćnom kanalu kao i protiv žgaravice i kiseline u želudcu.

Šumski med dobiva se iz medne rose, a ne iz cvjetnog nektara

Obožavaju ga stariji, ali i mlađi zbog njegovog prepoznatljivog-aromatičnog okusa i mirisa. Od svih vrsta europskih medova u kestenovom medu  mora se nalaziti čak 85%  peludnih zrnaca samog kestena, a za razliku od ostalih medova, koji smiju imati najmanje 15-45% peludi dominantne vrste po kojoj se medu i daje sortnost

Zbog visokog sadržaja željeza preporučuje se i slabokrvnim osobama. Kestenov med širi periferne žile, pa tako može pomoći i kod smetnji uzrokovanih slabijom cirkulacijom. Sadrži veliku količinu mineralnih tvari i jedan je od medova s najvećom količinom peludi.

Med od kestena je pogodan za izradu domaćih kolača i medenjaka, baš zbog njegove kraljevske arome. Također se često korisi kao dodatak čaju.

Više o kestenovom medu pročitajte na našem blogu.

Izvor: Dr.Peter Kapšt-Apiterapija -Liječenje pčelinjim proizvodima

Share
5.00 out of 5 based on 1 customer rating
1 recenzija korisnika

Med kesten – 700 g

9,95  s PDV-om74,97 HRK

Pakiranje: 700g
Kategorija:
700 g
Plaćanje na rate: Do 6 rata PBZ (Maestro , VISA, VISA Premium) Do 6 rate ZABA (Maestro, Visa debit, Visa Business, Mastercard, Vpay)
Dostava: 4,99 eura (besplatna za sve narudžbe preko 50,00 eura) 2-4 radnih dana
Share
Med kesten – 700 g

Zemlja podrijetla: Republika Hrvatska. Područje Banovine i rijeke Une
Vrijeme proizvodnje: lipanj/srpanj

Karakteristike: Kestenov med specifične je tamne crvenosmeđe boje. Karakterističnog intenzivnog mirisa i gorkastog i aromatičnog okusa.

Med kesten – 700 g

Način upotrebe: Koristi se zasebno, ali i uz tople napitke kao zdravi zaslađivač (čaj, kava, frape...), Idealan je za pripremu slastica zbog svog okusa, kao namaz na kruh i u slanim jelima kao dodatak.

Med kesten – 700 g

Način čuvanja: Čuvati na sobnoj temperaturi. Ako je med kristalizirao,staklenku uronite u posudu sa toplom vodom (max. temperature 40°C).

Med kesten – 700 g

Proizvodi i puni: Pčelarstvo Veber, Kvarnerska 17, 35000, Slav.Brod, Hrvatska

Med kesten – 700 g

Napomena: Kristalizacija je prirodno svojstvo meda i dokaz je da je med ispravan i prirodan.
Najbolje upotrijebiti do: Otisnuto na ambalaži
Neto količina - 700g