Napomena: Slika proizvoda može odstupati od stvarnog izgleda pakiranja.

Product Description

Kaduljin med

 

Med kadulja najčešće je tamnoožute do zelenkaste boje, prihvatljivog do blago gorkog-aromatičnog okusa po kadulji i specifičnog mirisa.

Hrvatski kaduljin med je zbog svoje izuzetne kvalitete svjetski priznat. To možemo prije svega zahvaliti još uvijek očuvanoj prirodi, osobito onoj na području velebitskih pašnjaka. Nijemici su jednostavno ludi za medom od kadulje ili kako ga oni zovu Salbei honig, Slovenci obaveznu kada ljetuju kod nas na moru kući nose zalihe meda od kadulje.

Kako se ljekovitost kaduljina meda ubraja u vodeću grupu meda za liječenje respiratornih organa i putova, danas smo se odlučili detaljnije pozabaviti upravo njime.

cvijet kadulje

Djeluje opuštajuće i podiže raspoloženje.
Hrvatski kaduljin med vodeći je u liječenju problema respiratornog sustava, posebice kašlja, bolesti praćene suhim kašljem, prehlada te u jačanju imuniteta.

Također, valja spomenuti da med od kadulje djeluje na:

  • čišćenje krvi
  • smanjuje šećer u krvi
  • pomaže kod glavobolja i migrena te regulira apetit
  • pomaže i kod povraćanja te proljeva
  • a kako pospješuje mokrenje, preporučuje se koristiti u biljnim čajevima te protiv gihta i reumatskih problema. Čak ni tu njegova ljekovitost ne staje!

Najbolje djeluje kod svih problema dišnog sustava. Med od kadulje djeluje na čišćenje krvi, pospješuje izlučivanje sluzi iz organa za disanje. Olakšava iskašljavanje kod upale dišnih organa, regulira apetit i djeluje blago smirujuće na organizam. Osjećate li ponekad nervozu i stres, žličica kaduljina meda opustit će vas. Kaduljin med će smanjiti i napetost koju osjećate zbog posla i svakodnevnih problema, poboljšat će vam raspoloženje i općenito povećati energiju.

Izvor: Dr.Peter Kapšt-Apiterapija -Liječenje pčelinjim proizvodima

Share
5.00 out of 5 based on 7 customer ratings
7 recenzije korisnika

Med kadulja – 700 g

11,95  s PDV-om90,04 HRK

Pakiranje: 700g
Kategorija:
700 g
Plaćanje na rate: Do 6 rata PBZ (Maestro , VISA, VISA Premium) Do 6 rate ZABA (Maestro, Visa debit, Visa Business, Mastercard, Vpay)
Dostava: 4,99 eura (besplatna za sve narudžbe preko 50,00 eura) 2-4 radnih dana
Share
Med kadulja – 700 g

Karakteristike: Budući da med od kadulje ima i umirujuća svojstva, preporuča ga se uzimati i u čajnim smjesama koje izazivaju pojačano mokrenje te kod:
- gihta
- reumatskih bolesti
- nervoza

Med kadulja – 700 g

Način upotrebe: Najbolje je med konzumirati rastopljen u toplom čaju (kamilica, šipak i sl.), ali i zasebno ili u kombinaciji sa propolisom.

Med kadulja – 700 g

Način čuvanja: Čuvati na sobnoj temperaturi. Ako je med kristalizirao, staklenku uronite u posudu sa toplom vodom (max. temperature 40°C).

Med kadulja – 700 g

Proizvodi i puni: Pčelarstvo Veber, Kvarnerska 17, 35000, Slav.Brod, Hrvatska
Najbolje upotrijebiti do: Otisnuto na ambalaži

Zemlja podrijetla: Republika Hrvatska. Područje Like –Benkovac, Otočac
Vrijeme proizvodnje: lipanj/srpanj

Med kadulja – 700 g

Napomena: Kristalizacija je prirodno svojstvo meda i dokaz je da je med ispravan i prirodan.
Najbolje upotrijebiti do: Otisnuto na ambalaži
Neto količina - 700g