Napomena: Slika proizvoda može odstupati od stvarnog izgleda pakiranja.

Product Description

Iz bilježnica naših baka i nona, donosimo domaće recepte praktične i svakodnevne kuhinje. Tradicionalni načini pripreme, domaće namirnice od lokalnih proizvođača i autentični recepti sastavnice su kuhinja koje su oduvijek bile dio kulturne baštine i identiteta pojedinih naroda i krajeva. U Hrvatskoj tako imamo više gastronomskih regija koje razlikuju svojom širinom ponude, domaćim sirovinama i tradicijom u pripremi. Bogato kulturno nasljeđe Hrvatskih regija i vrijedni ljudi inspiracija su mnoge gastronomske posebnosti koje se prenose iz naraštaja u naraštaj, njeguju i čuvaju od zaborava.

 

Izvorni i autentični recepti prikupljeni su iz starih zapisa i knjiga recepata amaterskih kuharica i kuhara-naših baka, didova, majki i očeva, usmenom predajom, onako kako se to nekad radilo i pripremalo. Autentičnost recepata i namirnica daju ovoj knjižici vrijednost jer sve je preneseno na način da svako jelo ima svoju priču, pozadinu i povijesni i geografski kontekst. Svako pojedino jelo i slastica očarava Autohtonu Hrvatsku tradicijsku gastronomiju i nešto je čime se Hrvatska dići i hvali.

Hrvatsku gastronomiju možemo podijeliti na 5 gastro regija od kojih svaka ima svoje specifičnosti i posebnosti koje su uvjetovane podnebljem, klimom, običajima i tradicijom kraja.

Tako se u Hrvatskoj izdvajaju Istra, Kvarner i Primorje kao zasebna gastro regija, Dalmacija sa otocima kao druga, Lika i Gorski kotar kao treća, Slavonija i Baranja kao četvrta i Sjeverna Hrvatska i Zagreb kao peta gastronomska regija.

 

Share

Kuharica & Vodić

9,50  s PDV-om71,58 HRK

Iz bilježnica naših baka i nona, donosimo domaće recepte praktične i svakodnevne kuhinje. Tradicionalni načini pripreme, domaće namirnice od lokalnih proizvođača i autentični recepti sastavnice su kuhinja koje su oduvijek bile dio kulturne baštine i identiteta pojedinih naroda i krajeva. U Hrvatskoj tako imamo više gastronomskih regija koje razlikuju svojom širinom ponude, domaćim sirovinama i […]
Plaćanje na rate: Do 6 rata PBZ (Maestro , VISA, VISA Premium) Do 6 rate ZABA (Maestro, Visa debit, Visa Business, Mastercard, Vpay)
Dostava: 4,99 eura (besplatna za sve narudžbe preko 50,00 eura) 2-4 radnih dana

Nema na zalihi

Share
Kuharica & Vodić

Naziv:Kuharica Real Croatia + gratis poklon
Naklada:: Osobna
Jezik teksta: Engleski/Njemački

Dimenzija: 240 x 170mm

Kuharica & Vodić

Sadržaj: Slana jela
Regija Istra i Kvarner:
-Fuži sa tartufima i pršutom
-Fritaja sa šparogama
-Bakalar na bijelo
Regija Lika i Gorski Kotar:
-Lička janjetina
-Peka ili sač
-Pole od ličkog krumpira
Regija Slavonija i Baranja:
-Slavonski čobanac
-Baranjski Fiš paprikaš
-Kuhana šunka sa hrenom
Regija Dalmacija:
-Poljički soparnik
-Crni rižoto sa sipom
-Dalmatinska pašticada sa njokima
Regija Sjeverna Hrvatska i Zagreb:
-Zapečeni Zagorski štrukli
-Purica sa mlincima
-Sarma
-Meso s tiblice

Kuharica & Vodić

Sadržaj: Slatka jela
-Paprenjaci
-Buhtle
-Krafne
-Međimurska gibanica
-Savijača od jabuka
-Fritule
-Knedle sa šljivama
-Rožata
-Kroštule
-Medenjaci
-Orahnjača
-Pekmez tačke
-Salenjaci
-Rapska torta
-Lovranska torta od kestena
-Samoborske kremšnite