Search

Pčelinji proizvodi i oralno zdravlje

Pčelinji proizvodi i oralno zdravlje

 

Zdravstvena industrija oduvijek koristi prirodne proizvode kao alternativu uobičajenim alopatskim formulacijama dostupnim za liječenje raznih bolesti. Uzmimo, primjerice, pčelinje proizvode.

 

Propolis je prirodni antibiotik, proizvod pčela. Riječ je o žućkasto-smeđoj do tamnosmeđoj supstanci koju pčele prikupljaju iz pupoljaka, sokova i ostalih botaničkih izvora kako bi zapečatile neželjene otvorene prostore u košnici štiteći je od vanjskih zagađivača.

Glavne tvari prisutne u propolisu su flavonoidi, fenoli i drugi aromatski spojevi. Flavonoidi su dobro poznati biljni spojevi koji imaju antibakterijska, antivirusna, antioksidativna i protuupalna svojstva. Propolis se u medicini koristi u razne svrhe te ima obećavajući ulogu u stomatologiji općenito, posebno kada je u pitanju oralno zdravlje.

Osim toga, odlična svojstva propolisa pomažu u sprječavanju nastanka karijesa i zubnog plaka koji su glavni krivci za propadanje zuba. Važno je napomenuti da propolis sprječava i zaustavlja razmnožavanje bakterija u ustima. Samim time, povećava čvrstoću cakline zuba i jača pulpu. Propolis se koristi i u slučaju kronične upale desni, a odličan je saveznik u borbi protiv afti.

Zahvaljujući eteričnim uljima koja se nalaze u propolisu, isti je izvrstan analgetik. Komadić propolisa jednostavno stavite na bolni zub, isperite usta vodenim ekstraktom propolisa ili na zub stavite komadić vate umočene u propolis. Već nakon 15-ak minuta zubobolja bi trebala jenjavati.

Med je najpoznatiji pčelinji proizvod s izvrsnim antigljivičnim, antivirusnim, antibakterijskim i protuupalnim svojstvima. Kada konzumirate med s toplom vodom, on pomaže tijelu u probavljanju masti. Osim toga, med ima puno vitamina i minerala kao što su vitamin C, željezo i kalcij. Kada govorimo o učinku meda na oralno zdravlje, ništa ne može osporiti njegovu sposobnost liječenja bolesti desni i sprječavanja karijesa.Sve je to povezano s njegovim snažnim antibakterijskim i antiseptičkim svojstvima.

Med je, dakle, prijatelj u borbi protiv gingivitisa, krvarenja i povlačenja desni. Čak 95% odraslih pati od nekog oblika parodontne bolesti barem jednom u životu. Ako se situacija zakomplicira, zubi će se doslovno pomaknuti. Upala je uzrokovana bakterijama koje žive u usnoj šupljini, tako da je med najbolji način za sprječavanje gingivitisa i izbacivanje bakterije iz usta. Jednostavno pomiješajte med s vodom. Enzim koji se nalazi u medu je glukoza oksidaza, a proizvodi vodikov peroksid koji je po prirodi antiseptik. Proizvodnja vodikovog peroksida ključni je razlog antimikrobne aktivnosti meda. U borbi protiv bakterija med smanjuje količinu proizvedene kiseline, a u tom slučaju bakterije više ne mogu proizvoditi dekstran, komponentu zubnog plaka.

Kako biste dobili najviše od meda, ne treba ga odmah progutati, nego držati u ustima da se polako otapa. Med sadrži veliki broj korisnih tvari koje se mogu apsorbirati izravno u krv. S vremenom nestaju upale desni i svi simptomi parodontoze. Med se osobito preporučuje za liječenje upale sluznica kod naših najmlađih, koja često nastaje tijekom nicanja mliječnih zubi. U tom slučaju nanesite med na desni i usta; to će uvelike smanjiti bolni rast zubića i ublažiti upalu.

Med se koristi i za pripremu vodica za ispiranje usta, jer osim u borbi protiv bakterija, pomaže i u borbi protiv neugodnog zadaha

Share

Preko 10 000

kupaca u Hrvatskoj i inozemstvu probalo je naše proizvode.

Više od 95%

kupaca je zadovoljno ili iznimno zadovoljno našim proizvodima.

Više od 60%

kupaca se vratilo u ponovljenu kupnju.

Preko 45%

su nam stalni kupci koji redovito koriste naše proizvode.

Amneris Cokljat Cavtat

"Postovani, jako sam zadovoljna i drugi put kad mi bude potrebno sigurno ćuopet naručiti. Jako ste uredni, brzi i kvalitetni. Veliko zadovoljstvo. Želim vam uspjesno poslovanje, puno zarade i sretne nadolazece blagdane. Kvaliteta se mora pohvaliti"
Hvala vam

Dubravka Novak, Zagreb

"Već duže vrijeme u obitelji koristimo proizvode Pčelarstva Veber-Medel. Imam sedmero unučadi i  čajeve redovito zaslađujemo Cimetnim medom s propolisom. Suprug boluje od karcinoma debelog crijeva i redovito konzumira imunomed čime podiže imunitet organizma i Med s aronijom za čišćenje organizma.  No proizvod broj 1 je sigurno Revital komplex-matična mliječ u kombinaciji sa propolis kapima. Prirodno i zdravo i nama nezamjenjivo."

Gordana Jelenić, Pula

„Ja sam jako zadovoljna sa  proizvodima Pčelarstva Veber, a sve sam ih kupovala i isprobala. Revital komplex s Matičnom mliječi je fantastičan. Svaka čast samo tako dalje pozitivno.“

Zdravka Gašparac, Zagreb

„Ako želite isprobati Imunomed  za podizanje imuniteta – preporučujem Pčelarstvo Veber-Medel jer je njihov proizvod najbolji  na tržištu.“

Sanja Katalinić, Opatija

Jako smo bili zadovoljni Imunomedom. Za preporučiti..“
091 410 4422
Kvarnerska 17, Sl.Brod
Brza i povoljna dostava u cijeloj Hrvatskoj i EU
Iskoristite mogućnost plačanja do 6 rata karticama
Sigurna online kupovina (koristimo SSL zaštitu)
Mnoštvo priznanja i jamstvo kvalitete proizvoda
Pitajte nas