Med

100 % HRVATSKO

Bagrem s obronaka Papuka i Dilja, kesten iz Dvora na Uni, cvjetni medovi iz Slavonije uz područje rijeke Save i livadski medovi na rubovima Kopačkog rita u Baranji, te med sa područja Like, Gorskog kotara i Ravnih kotara su medovi iz naše proizvodnje dobiveni radom naših vrijednih pčela, a koje selimo za najboljim pašama kako bi za naše potrošače osigurali najkvalitetniji i potpuno prirodan med.

Kemijski sastav meda

Kaplja meda sadrži više od sto za organizam važnih sastojaka. To su prije svega šećeri kojih ima i do 75% (fruktoza 38%, glukoza 30%, saharoza 1-2%, a ostatak čine maltoza i ostali disaharidi), voda 18%, organske kiseline 0,3% (jabučna, vinska, limunska), enzimi, minerali 0,2% (željezo, bakar, mangan, silicij, klor, kalcij, kalij, natrij, magnezij i dr.), vitamini C i B kompleks te fitokemikalije (flavonoidi i fenoli) koje imaju oksidativna svojstva. Kako u medu ima i peludnih zrnaca on sadrži i nešto bjelančevina.

Jedna žlica meda (21 g) sadrži:

Energetska vrijednost: 64 kcal
Proteini: 0,06 g
Ugljikohidrati: 17,3 g
Ukupne masti: 0,0 g
Prehrambena vlakna: 0,042 g

Kontrolu kvalitete naših proizvoda vrši:
*Hrvatski veterinarski institut Zagreb-Veterinarski zavod Vinkovci, 32100 Vinkovci Josipa Kozarca 24, Croatia
i
*Inspacto d.o.o. Osijek-Akreditirani laboratorij, Vukovarska cesta 239b, Industrijska zona Nemetin, 31000 Osijek, Croatia

 

Prikazuje se svih 10 rezultata