Search

Najzdravije namirnice svijeta -Kadulja

Kaduljin med riješit će vas problema s disanjem i dišnim putovima

Kadulja je iza bagrema, ekonomski najvrjednija pčelinja paša za pčelare. Najbolje medi kada je toplo vrijeme sa dosta vlage u zraku, što je obično od sredine svibnja do sredine lipnja. Hrvatski kaduljin med je zbog svoje izuzetne kvalitete svjetski priznat. To možemo prije svega zahvaliti još uvijek očuvanoj prirodi, osobito onoj na području velebitskih pašnjaka. Nijemici su jednostavno ludi za medom od kadulje ili kako ga oni zovu Salbei honig, Slovenci obaveznu kada ljetuju kod nas na moru kući nose zalihe meda od kadulje.

Kako se ljekovitost kaduljina meda ubraja u vodeću grupu meda za liječenje respiratornih organa i putova, danas smo se odlučili detaljnije pozabaviti upravo njime.

cvijet kadulje

 

Svojstva meda od kadulje

Kaduljin med je svijetložut, ali i malo zelenkast. Med od kadulje je finog i ugodnog okusa te je iz tog razloga popularan za konzumaciju.

Med od kadulje mnogi vole koristiti u čajevima jer se on dobro drži u tekućem stanju. Čak kada se i kristalizira, med ne bude pretvrd i može se vaditi iz tegle bez problema.

No ima još jedan posebno važni razlog zašto je med od kadulje neizbježan asortiman kućnih ljekarni – odlično je rješenje za sve osobe koje imaju problema s dišnim putovima.

 Prirodni lijek za prehlade i bronhitis

Iako je primjena meda od kadulje široka, najčešće se ipak koristi kod bolesti dišnih organa. Primjerice, kod bolesti koje su praćene suhim kašljem, kod prehlade te bronhitisa.

Naime, na ljudski organizam djeluje tako da olakšava iskašljavanje i pospješuje izbacivanje sluzi iz organa za disanje.

Također, valja spomenuti da med od kadulje djeluje na:

  • čišćenje krvi
  • smanjuje šećer u krvi
  • pomaže kod glavobolja i migrena te regulira apetit
  • pomaže i kod povraćanja te proljeva
  • a kako pospješuje mokrenje, preporučuje se koristiti u biljnim čajevima te protiv gihta i reumatskih problema. Čak ni tu njegova ljekovitost ne staje!

Osjećate li ponekad nervozu i stres, žličica kaduljina meda opustit će vas. Kaduljin med će smanjiti i napetost koju osjećate zbog posla i svakodnevnih problema, poboljšat će vam raspoloženje i općenito povećati energiju.

Ipak, pripazite s njegovom konzumacijom!

Kako kaduljin med sadrži eterična ulja koja povisuju tlak, imate li problema s povišenim krvnim tlakom ili epilepsijom, nemojte koristiti med od kadulje sve dokle se najprije ne savjetujete s vašim liječnikom opće prakse.

Ako se dosad niste susretali s kaduljinim medom i želite ga kušati ili samo želite nadopuniti svoju kućnu ljekarnu, zavirite na naš web shop.

Share

Preko 10 000

kupaca u Hrvatskoj i inozemstvu probalo je naše proizvode.

Više od 95%

kupaca je zadovoljno ili iznimno zadovoljno našim proizvodima.

Više od 60%

kupaca se vratilo u ponovljenu kupnju.

Preko 45%

su nam stalni kupci koji redovito koriste naše proizvode.

Amneris Cokljat Cavtat

"Postovani, jako sam zadovoljna i drugi put kad mi bude potrebno sigurno ćuopet naručiti. Jako ste uredni, brzi i kvalitetni. Veliko zadovoljstvo. Želim vam uspjesno poslovanje, puno zarade i sretne nadolazece blagdane. Kvaliteta se mora pohvaliti"
Hvala vam

Dubravka Novak, Zagreb

"Već duže vrijeme u obitelji koristimo proizvode Pčelarstva Veber-Medel. Imam sedmero unučadi i  čajeve redovito zaslađujemo Cimetnim medom s propolisom. Suprug boluje od karcinoma debelog crijeva i redovito konzumira imunomed čime podiže imunitet organizma i Med s aronijom za čišćenje organizma.  No proizvod broj 1 je sigurno Revital komplex-matična mliječ u kombinaciji sa propolis kapima. Prirodno i zdravo i nama nezamjenjivo."

Gordana Jelenić, Pula

„Ja sam jako zadovoljna sa  proizvodima Pčelarstva Veber, a sve sam ih kupovala i isprobala. Revital komplex s Matičnom mliječi je fantastičan. Svaka čast samo tako dalje pozitivno.“

Zdravka Gašparac, Zagreb

„Ako želite isprobati Imunomed  za podizanje imuniteta – preporučujem Pčelarstvo Veber-Medel jer je njihov proizvod najbolji  na tržištu.“

Sanja Katalinić, Opatija

Jako smo bili zadovoljni Imunomedom. Za preporučiti..“
091 410 4422
Kvarnerska 17, Sl.Brod
Brza i povoljna dostava u cijeloj Hrvatskoj i EU
Iskoristite mogućnost plačanja do 6 rata karticama
Sigurna online kupovina (koristimo SSL zaštitu)
Mnoštvo priznanja i jamstvo kvalitete proizvoda
Pitajte nas